КСУ дав “зелене світло” затвердженню у Конституції курсу на вступ України до НАТО та ЄС

 

Конституційний суд України дав позитивний висновок щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства країни у Європейському Союзі та НАТО.

Про це повідомляє УНІАН, із посиланням на власне джерело в КСУ.

Таке рішення було прийняте у четвер, 22 листопада, під час розгляду справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№ 9037) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Водночас президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду невідкладно розглянути зміни до Конституції щодо курсу України на вступ до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

“Конституційний Суд відкрив зелене світло на внесення змін до української Конституції щодо європейської та євроатлантичної інтеграції. Упевнений, рух України в ЄС і НАТО – незворотній. Прошу парламент розглянути це питання невідкладно”, – закликав Порошенко.

Як повідомляла “Новинарня“, обидві палати Конгресу США підтримують майбутнє набуття Україною членства у НАТО. Таку думку під час перебування в Канаді висловив сенатор від Республіканської партії США Роджер Вікер.

Читайте також:
Імперські амбіції РФ очевидні, тому НАТО має зміцнювати східний фланг, — Дуда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна