Конгрес США підтримує вступ України до НАТО, — сенатор

 

Обидві палати Конгресу США підтримують майбутнє набуття Україною членства у НАТО.

Таку думку під час перебування в Канаді висловив сенатор від Республіканської партії США Роджер Вікер, повідомляє “Укрінформ”.

“Як на мене, у Сенаті та Конгресі США існує двопартійна підтримка зазначеного вами розширення”, — відповів Вікер на запитання про перспективи членства України, Грузії, Молдови та Косово у НАТО.

Водночас він наголосив, що на шляху цьому стоять певні “процедурні складнощі”. “Нам слід поставити запитання: чи дозволимо ми Росії фактично накладати вето, прибравши до рук частину країни, і таким чином зробивши її непридатною (до набуття членства у НАТО, — “Н”) на технічних підставах? Ми маємо такі проблеми із Грузією, Україною, Молдовою”, — зауважив сенатор.

При цьому Вікер додав, що “це питання маємо вирішити ми як Альянс”. “Однак, дійсно є імпульс на розширення та включення інших”, — підсумував він.

Як відомо, одним із критеріїв, необхідних для набуття країною членства у НАТО, є відсутність невирішених територіальних конфліктів і суперечок.

Читайте також:
Імперські амбіції РФ очевидні, тому НАТО має зміцнювати східний фланг, — Дуда

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.