“Євробляхери” припиняють протестувати і розблоковують дороги

 

Рух “АвтоЄвроСила” у середу, 21 листопада, оголосив, що на два дні припиняє акцію протесту водіїв на єврономерах, але продовжить боротьбу.

Відповідну заяву зробив біля будівлі Верховної Ради один з керівників руху Олег Ярошевич, передає “Українська правда”.

За його словами, нинішній формат більше неактуальний.

“Сьогодні офіційно акцію громадянської непокори щодо ухвалення закону 8487 під стінами Верховної Ради і по всій Україні ми припиняємо. Ми будемо переформатовуватися і ухвалювати нове рішення і новий план дій”, — сказав Ярошевич.

“Хочу звернутися до всіх членів “АвтоЄвроСили”, які сьогодні брали участь у євроакції, подякувати кожному. Стояти вже тут сенсу немає. Немає сенсу стояти і в областях, на дорогах і на кордонах”, — додав він.

Ярошевич зазначив, що учасники акції не мають на меті конфліктувати з поліцією, і заявив, що станом на 21 листопада “жодну трасу не перекривали, там обмежували рух”. За його словами, протестувальники залишаються в правовому полі.

Ще один з лідерів акції протесту “євробляхерів” Олександр Чернявський зазначив, що після того, як “Верховна Рада показала, хто вона насправді”, водії чекатимуть на рішення президента Петра Порошенка. Вони вимагатимуть від глави держави ветувати цей закон та повернути його до парламенту.

“Ми всім вам повідомимо, коли буде наступна акція і триватиме боротьба”, — запевнив він протестувальників.

Як інформувала “Новинарня“, у вівторок, 20 листопада, в різних містах України розпочалася “Всеукраїнська акція непокори”, організована ГО “АвтоЄвроСила”. Протестувальники запевняли, що акція безстрокова, і вимагали від парламенту скасувати ухвалену 8 листопада норму щодо “віку” автомобілю, який завозять із ЄС – що старіше авто, то більша митна ставка.

Читайте також:
На Рівненщині блокувальники-“євробляхери” побилися з “копами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.