Wizz Air повертає в Україну свою “дочку”

 

Угорський лоукостовий авіаперевізник Wizz Air поверне в Україну свою дочірню компанію. “Візз Ейр Україна” має на меті отримати ліцензію українського авіаперевізника у 2019 році.

Про це йдеться у заяві Wizz Air за результатами зустрічі її генерального директора Джозефа Вараді та президента України Петра Порошенка в середу, 21 листопада.

Вони обговорили законодавчі, регуляторні та економічні умови, необхідні для досягнення фінальних домовленостей у рамках довгострокової бізнес-пропозиції.

Відновлення діяльності “Візз Ейр Україна”, зокрема, дозволило б створити близько 6 тисяч локальних робочих місць, заявили В компанії.

Wizz Air має намір інвестувати 2,5 млрд. доларів для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 та Airbus A321. Ці літаки будуть поставлені на бази авіакомпанії І Києві та інших регіонах України. У результаті, запланований обсяг перевезених пасажирів становитиме 6 млн. на рік до 2025 року.

Також сьогодні стало відомо про відкриття бази авіакомпанії WizzAir у Кракові та старт польотів з цього польського міста у Київ, Харків, Лондон, Ніццу, Донкастер, Барі, Катанію, Біллун, Ларнаку, Осло та Кутаїсі.

Президент Петро Порошенко привітав рішення Wizz Air.

“Я дуже радий вашому рішенню повернутися назад в Україну. Я вважаю, що це дуже символічне рішення, і воно характеризує ті зміни, які відбулися за останні чотири роки в Україні”, – сказав глава держави на зустрічі з Джозефом Вараді.

За словами президента, перш за все йдеться про можливості для бізнесу. “І той факт, що Україна в рейтингу Doing Business вийшла вже на 71-шу сходинку, випередивши окремі країни Європейського Союзу, і ми впевнені, що і сприятливий інвестиційний клімат буде переконувати, що це абсолютно правильне рішення Wizz Air”, – додав він.

Петро Порошенко також окремо наголосив на лібералізації валютного законодавства України, яке надає набагато більше можливостей і також захищає позиції інвестора.

“Третя позиція – це динаміка ринку. Ми не тільки повернулися на довоєнні обсяги пасажиропотоку, але й зросли більше ніж на 30% у порівнянні з минулим роком. Безумовно, цьому сприяв безвізовий режим з Європейським Союзом”, – сказав він.

Президент зауважив, що з 11 червня 2017 року до 11 червня 2018 року кількість перетинів кордону в бік Європейського Союзу склала 20 мільйонів.

“Чому б значній частині цих пасажирів не скористатись літаками Wizz Air? Коли Wizz Air є однією з найоптимальніших моделей «ціна-якість»”, – зазначив він.

“З іншого боку, на мою думку, є дуже перспективним внутрішній ринок авіаперевезень. І той факт, що Wizz Air готова прийняти рішення щодо відновлення діяльності дочірньої компанії, щоб податки сплачувалися в Україні, дочірня компанія володіла літаками, які материнська компанія їй передасть –набагато підвищить ефективність взаємодії  з національною владою”, – сказав Порошенко.

Як відомо, компанія “Візз Ейр Україна” припинила роботу в квітні 2015 року. Таке рішення було прийнято в зв’язку з бойовими діями на Сході Україні, девальвацією і нестабільністю гривні.

Нагадаємо, напередодні Петро Порошенко зустрічався в Києві з топ-менеджером компанії Ryanair, яка оголосила нові маршрути з Києва.

Читайте також:
Бремен, Білунн і Рига. Wizz Air заанонсував ще п’ять маршрутів з України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна