Новим головою “Опоблоку” став Вадим Новинський

 

Головою фракції “Опозиційний блок” у Верховній Раді обрали Вадима Новинського.
Про це повідомили 20 листопада агентству “Інтерфакс-Україна” у прес-службі фракції.

“На засіданні фракції у вівторок більшістю голосів керівником фракції обрано Вадима Новинського”, – зазначили в прес-службі “Опоблоку”.

Станом на вечір 20 листопада на сайті ВР співголовою депутатської фракції “Опозиційний блок” записаний один Олександр Вілкул.

Раніше цього дня співголова Олександр Вілкул оголосив про виключення іншого співголови – Юрія Бойка – нардепа Сергія Льовочкіна з фракції.

За словами Вадима Новинського, їх виключили за “зраду інтересів виборців”. Нардеп також повідомив, що “бренд “Опозиційного блоку” залишиться за десятками тисяч членів партії “Опозиційний блок”.
“Ні про який розкол у партії не може йти мова”, – додав нардеп Новинський, щодо якого розслідується кримінальне провадження.

Юрій Бойко, що представляє більш проросійську групу Фірташа-Льовочкіна, без офіційного рішення фракції та партії, 9 листопада створив із Вадимом Рабіновичем “Опозиційну платформу – За життя” з прицілом на президентські й парламентські вибори.
При цьому Рабінович поступився Бойку кандидатством на виборах президента.
Натомість депутати, що орієнтуються на Ахметова, відмовляються підтримувати кандидатуру Бойка.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна