“Інавгурація” Пушиліна: кадети, “конституція”, гості з Криму і курс на єднання з РФ. ВІДЕО

 

В окупованому Донецьку сьогодні, 20 листопада, відбулася “інавгурація” ватажка бойовиків Дениса Пушиліна, як обраного на “виборах” 11 листопада очільника так званої “Донецької народної республіки”.

Як пишуть сепаратистські та російські ЗМІ, на дійстві були присутні близько тисячі людей, зокрема й представники Росії.

Серед гостей церемонії були також глава окупаційного уряду Криму Сергій Аксьонов, незаконно обраний депутат Державної Думи РФ від Криму Андрій Козенко, ватажок “ЛНР” Леонід Пасічник, лідери самопроголошених республік Південна Осетія та Абхазія (окупованих Росією територій Грузії).

За даними місцевої преси, під час “інавгурації” Пушилін заявив, що домагатиметься входження “ДНР” у склад Росії.

За його словами, на “виборах” 11 листопада мешканці “ДНР” “показали всьому світу своє бажання і відданість курсу на спільне майбутнє з Росією”.
“Це наш вибір, і ми не звернемо зі свого шляху. Вважаю своїм обов’язком згуртувати народ Донбасу навколо заповітної мети – жити однією сім’єю з Росією”, – наголосив “новообраний” очільник “республіки”.

У мережі також опубліковане відео “інавгурації” Пушиліна, зняте для каналу бойовиків WarDoc.

Як видно, “інавгурація” була справді урочистою: кадети в одностроях, урочисте винесення на сцену “конституції ДНР”, пафосні привітання (так, наприклад, очільник “ЛНР” Пасічник висловив переконання, що з Пушиліним на чолі “Донецьку народну республіку” чекає “тільки мир, процвітання і добробут”).

Відео “інавгурації” Дениса Пушиліна:

Як писала “Новинарня“, 11 листопада  в  “ДНР” і “ЛНР”відбулися псевдовибори. Україна та світова спільнота не визнали їх результати.
Українська прокуратура відкрила провадження за цим фактом.

Читайте також:
“Були неминучі”. Путін уперше прокоментував “вибори” на окупованому Донбасі

Заяви Путіна є втручанням у вибори в Україні, – Цеголко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна