Заяви Путіна є втручанням у вибори в Україні, – Цеголко

 

Сьогоднішні заяви Володимира Путіна є явним прикладом його втручання у виборчий процес в Україні, попри те, що кампанія ще навіть не почалася.
На цьому наголосив прес-секретар президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко.

“Очевидною є неприязнь Путіна до Порошенка як державного діяча, який зірвав плани Кремля із повернення України під контроль Російської імперії.
Тому питання про владу в Україні вирішуватиме не Кремль, а український народ”, – написав речник у “Фейсбуці”.

“Щодо Порошенка, він виступав і виступає за політико-дипломатичне врегулювання, але ніколи не погодиться на мир на умовах країни-агресора. Глава держави й надалі, поєднуючи оборонні й дипломатичні зусилля, захищатиме суверенітет, територіальну цілісність і незалежність держави. І він боротиметься за таке мирне врегулювання, яке відповідає національним інтересам України, а не Росії – агресора”, – зазначив Цеголко.

Раніше 15 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що для врегулювання конфлікту на Донбасі має відбутися зміна влади в Україні.

“Зустрічатися в “нормандському форматі” на даний час, у ході передвиборної кампанії, яка відбувається в Україні, більш-менш безглуздо”, – сказав Путін.

При цьому він стверджує, що влада України “не виявила бажання” реалізовувати Мінські угоди, передає УНІАН.

Читайте також:
“Були неминучі”. Путін уперше прокоментував “вибори” на окупованому Донбасі

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна