Комітет ГА ООН затвердив проект резолюції щодо українського Криму й Севастополя

 

Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив оновлений проект резолюції “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна”.

“Незважаючи на шалений опір Росії, Третій комітет ООН щойно прийняв новий проект резолюції, що засуджує кричущі порушення прав людини, вчинені Росією, окупуючою державою, в Українському Криму”, – написав у зв’язку з цим президент України Петро Порошенко у “Твіттері“.

Після голосування в  комітеті проект буде спрямований на розгляд Генеральної асамблеї ООН, де голосування очікується в грудні 2018 року.

Як зазначив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця у статті на “Європейській правді”, цього року основна увага резолюції приділяється питанню звільнення політв’язнів.

Зокрема, у резолюції йдеться, що з 2014 року російська влада застосовує тортури, вибиваючи неправдиві свідчення у політично мотивованих справах, а також здійснює незаконні затримання та арешти громадян України.

У документі міститься вимога до міжнародних організацій та спеціалізованих установ ООН позначати в офіційних документах український півострів лише як “Автономна Республіка Крим та місто Севастополь (Україна), які є тимчасово окупованими Російською Федерацією”.

Як інформувала “Новинарня“, минулого року ГА ООН також ухвалювала резолюцію “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.