Дата Об’єднавчого собору ще не визначена, але динаміка позитивна, – УПЦ КП

 

Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату, речник УПЦ КП Євстратій Зоря визнав, що про дату Об’єднавчого собору наразі не домовлено. За його словами, “доки вона офіційно не оголошена – по суті дати немає”.

Про це він написав у “Фейсбуці” 14 листопада.

“Дата Собору буде оголошена офіційно. Доки вона офіційно не оголошена – по суті дати немає. Так само, як проект томосу був давно підготовлений – але документом він стане лише після офіційного ухвалення і поширення”, – підкреслив Зоря.

Архієпископ зазначив: оголошення дати Об’єднавчого собору означатиме, що підготовчий процес завершено. Зараз, за його словами, підготовка триває.

“Хоч і не просто, але з позитивною динамікою, з тверезим баченням з боку ключових осіб та з їхнім об’єктивним бажанням якомога швидко досягти успішного завершенння – томосу про автокефалію”, – зауважив речник УПЦ КП.

“Різні джерела, особливо засоби московської дезінформації в Україні, наполегливо поширюють чутки про дату Собору лише з однією метою: якщо з якихось причин саме в поширену ними дату Собор не відбудеться, бо процес підготовки ще триватиме – створити цунамі “зради”, – заявив він.

Напередодні колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко заявив, нібито проведення Об’єднавчого собору планується на 22 листопада.

Читайте також:
Зустріч ієрархів УПЦ МП з Порошенком зірвала російський сценарій, – Цеголко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна