Відмежування України від Донбасу неприпустиме, — Зубко

 

Ініціативи, що можуть дати інформаційний привід окупантам говорити про нібито відмежування України від тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, неприпустимі.

Про це у понеділок, 12 листопада, під час програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає УНІАН.

“Насамперед ми повинні говорити про відновлення української влади на тимчасово окупованій території. Будь-які інститути, що створюються штучно або паралельно можуть призвести до негативних наслідків. Наприклад, людьми, які не виїжджають на територію України, не мають доступу до інформаційного простору, не можуть зробити свій вибір, легко зманіпулювати. Мовляв, “вас списали”, — сказав віце-прем’єр.

За його словами, майже два роки на всіх переходах на лінії зіткнення не відбувається будівництво нових КПВВ саме через те, щоби не давати приводів для розмов про “відмежування Донбасу”.

“Будь-який рух на лінії зіткнення давав інформаційний простір окупантам про те, щоби говорити: все, Україна будує кордони, Україна будує митницю, Україна відмежується від тимчасово окупованих територій”, — розповів Зубко.

На думку посадовця, Україні варто йти лише шляхом Мінських угод, адже він “чітко визначає, що повинно бути зроблено”.

Зубко також наголосив на необхідності посилення тиску і санкцій на Росію, зважаючи на псевдовибори на Донбасі, й впровадженні ідеї миротворчої місії на Сході України.

Читайте також:
Третина України потребує гуманітарного розмінування, – Зубко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна