Третина України потребує гуманітарного розмінування, – Зубко

 

Близько 30% території України потребує гуманітарного розмінування, повідомив віце-прем’єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає “Радіо Свобода”.

Посадовець зазначив, що мова йде не лише про Східну Україну, де триває збройний конфлікт, а й про території та райони колишніх бойових дій, колишніх військових полігонів, забруднених вибухонебезпечними предметами.

За його словами, з початку 2018 року піротехнічні підрозділи ДСНС на території України виявили та знищили понад 44,5 тисячі вибухонебезпечних предметів, зокрема 613 авіаційних бомб.

За даними української влади, лише внаслідок конфлікту на Донбасі від мін і вибухонебезпечних предметів загинули понад шість сотень людей.

Читайте також:
Стало відомо, які боєприпаси вибухнули в Ічні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна