Організаторів опитування про незалежність Каталонії оштрафували на €10 мільйонів

 

Іспанський суд наказав колишнім членам каталонського уряду повернути понад 10 мільйонів євро державних коштів, витрачених на опитування про незалежність Каталонії 2014 року.

Про це повідомляє El Pais.

Опитування, яке було проведене всупереч забороні Конституційного суду, передувало референдуму 1 жовтня 2017 року. Під час опитування за незалежність виступили 80% його учасників, які однак склали лише 33% загальної кількості виборців у Каталонії.

У березні 2017 року Верховний суд Каталонії визнав екс-прем’єра автономії Артура Маса, його заступницю Жоану Ортегу та міністра освіти Ірене Рігау винними у непокорі рішенням суду і заборонив обіймати державні посади та наклав штрафи.

Тепер же Аудиторський суд Іспанії прийшов до висновку, що Артур Мас відповідальний за витрату державних коштів на опитування у розмірі понад 4,9 млн. євро.

Ортегу зобов’язали повернути 865 тисяч євро, а Рігау – 2,8 млн. євро. Колишнього речника уряду Каталонії Францеска Хомса зобов’язали повернути 1,9 млн. євро, витрачених на рекламну кампанію опитування.

Також колишніх каталонських урядовців зобов’язали відшкодувати судові витрати.

Читайте також:
Прокурор Іспанії вимагає для сепаратистських лідерів Каталонії 17-25 років тюрми

Лідер каталонських сепаратистів Пучдемон побажав Тимошенко успіху на президентських виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна