Міграційна служба дозволила оформлювати заявки на біометричний паспорт онлайн

 

У середу, 7 листопада, ДМС України спростила процес отримання біометричного паспорта і дозволила заповнювати заяви на оформлення документа онлайн.

Донедавна громадяни в режимі онлайн могли лише записатися до черги і сплатити адміністративні збори, повідомляють у прес-центрі Державної міграційної служби України.

Відтепер, водночас із записом до е-черги та завчасної онлайн-оплати заявники можуть заповнити інтерактивну форму, вказавши свої персональні дані.

У ДМС розповіли, що після обробки цієї інформації онлайн-сервіс згенерує форму з QR-кодом. QR-код міститиме персональні дані заявника, а сама форма – ще й вичерпний перелік документів, які слід мати під рукою під час особистого візиту до підрозділу ДМС. На місці співробітник зчитає QR-код сканером – інформація миттєво потрапить до бази даних.

Працівникові міграційної служби залишиться тільки звірити її з оригіналами документів.

Читайте також:
Турчинов анонсував закон про ретельну перевірку жителів Криму й ОРДЛО для отримання біометричних паспортів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна