Турчинов анонсував закон про ретельну перевірку жителів Криму й ОРДЛО для отримання біометричних паспортів

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов анонсував подання до Верховної Ради законопроекту щодо врегулювання перевірки осіб, які прибувають з тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу для отримання біометричних паспортів. Про це поінформували у прес-службі РНБО.

За словами Турчинова, після старту безвізового режиму з країнами Євросоюзу значно збільшилася кількість бажаючих отримати біометричні паспорти з окупованого Криму та ОРДЛО.

“В той же час, не маючи доступу до архівів, що залишились на окупованих територіях, виникає небезпека, що під виглядом українських громадян з окупованих територій доступ до безвізового режиму можуть отримати сепаратисти, громадяни іншої країни, терористи чи представники російських спецслужб“, – заявив Турчинов.

“Саме тому, для недопущення подібного, необхідно внести зміни до чинного законодавства, що дозволить здійснювати дуже ретельну перевірку громадян, які прибувають з окупованих територій з метою отримання біометричного паспорту. У випадку виявлення невідповідності поданих даних таким громадянам повинно бути відмовлено в отриманні біометричного паспорту”, – наголосив секретар РНБО.

З цього приводу він провів нараду з керівниками МВС, Державної міграційної служби, СБУ, прикордонниками та інших відомств.

Також Турчинов повідомив, що для правового врегулювання цього питання було підготовлено відповідний законопроект, який народними депутатами-членами коаліції найближчим часом має бути внесений на розгляд Верховної Ради.

За словами секретаря РНБО, дуже важливо прийняти цей закон ще до початку чергових парламентських канікул.

Як повідомляла “Новинарня“, рішення Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до країн Євросоюзу та Шенгенської зони набуло чинності 11 червня.
Безвізовий режим дозволяє українцям, які мають біометричні закордонні паспорти, перебувати та вільно пересуватися країнами Європи не більш як 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Раніше в ДМСУ пояснили, як кримчани й жителі ОРДЛО зможуть скористатись українським безвізом.

Читайте також:
“Дайте безвіз!” Значно зріс попит на біометричні паспорти серед “російських” українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна