Влада Британії ігнорує звернення Києва щодо діяльності пропагандиста Філліпса, – дипломати

 

Влада Великої Британії ігнорує звернення українських дипломатів щодо діяльності проросійського журналіста та блогера зі Сполученого королівства Грема Філліпса.

Про це повідомили у понеділок,  5 листопада, в українському посольстві у Лондоні.

“Вкотре Грем Філліпс вилазить зі шкіри, щоби догодити кремлівським кураторам. Зараз —спроба спровокувати українського посла в Австрії Олександра Щербу. Шкода, що британська влада ігнорує звернення посольства щодо протиправної діяльності проросійського клоуна, який паплюжить статус громадянина Британії”, — йдеться у повідомленні.

Британець у своїх матеріалах неодноразово підтримував російську владу та дії підтримуваних нею бойовиків на Донбасі. Зокрема, у вересні 2016 року під час обміну він називав звільненого з полону бойовиків українця Володимира Жемчугова “зомбі”.

Як повідомляла “Новинарня“, ще 2016 року посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко закликала Лондон вжити всіх заходів, щоби зупинити пропагандистську діяльність журналіста Грема Філліпса в Україні.

Як відомо, 15 жовтня 2018 року, у 59-ту річницю вбивства лідера ОУН (б) Степана Бандери агентом КГБ у Мюнхені прокремлівський пропагандист Грем Філліпс вчинив наругу на могилі українського провідника: зірвав та розтоптав прапори і квіті з могили, почепив там наклепницький плакат.

Як повідомили у генеральному консульстві України у Мюнхені, місцева поліція відкрила справу через провокаційні дії британського журналіста.

“15 жовтня Генконсульство невідкладно зв’язалося з Управлінням поліції Мюнхена з інформацією про зазначений інцидент та проханням про відповідне реагування, в результаті чого було відкрито справу та здійснено необхідні оперативно-слідчі та процесуальні дії“, — зазначили в дипустанові.

Читайте також:
Наруга над могилою Бандери підштовхує до створення в Києві Національного пантеону, – УІНП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна