Роспропагандист Філліпс вчинив наругу над могилою Степана Бандери. ВІДЕО

 

Російський пропагандист із Британії Грем Філліпс у понеділок, 15 жовтня, вчинив наругу над могилою Степана Бандери на цвинтарі Вальдфрідгоф у Мюнхені.

Відповідне відео й фото він оприлюднив на сервісі Youtube та в соцмережах.

Як відомо, саме цього дня 1959 року лідер ОУН (б), провідник українських націоналістів Степан Бандера був убитий у Німеччині агентом КДБ Богданом Сташинським. На річницю смерті провідника на його могилі запалили свічки, принесли квіти.
Як і в інші дні, на місці поховання Бандери були вивішені стрічки, прапори України та УПА.

Грем Філліпс, ведучи відеотрансляцію з Вальфрідгоф, спочатку накинувся на людей біля могили, обзивав Бандеру “фашистом” і “нацистським злочинцем”.
Присутні чоловіки мовчки пішли, не вступаючи з Філліпсом у діалог.

Після цього він почав розкидати свічки та українські прапори, топтатися по могилі.

Він почепив на могильному хресті плакат із написом “Тут похований український нацист Степан Бандера”.

Нагадаємо, британець Грем Філіпс відомий тим, що підтримує бойовиків на Донбасі і висвітлює події в стилістиці російських пропагандистських телеканалів.
Після появи на сході України в 2014-2015 роках на боці проросійських терористів він був депортований у липні 2014 року з України, а в березні 2016 – з Латвії, після чого влаштувався в окупованому Криму.

У січні 2017 року Філліпса вигнали з парламенту Великої Британії.

Перед тим посол України в Лондоні просила владу Британії зупинити пропагандистську діяльність Грема Філліпса.

У серпні 2018 року Філліпс влаштував дебош в редакції німецького видання , яке опублікувало розслідування по МН-17, та був затриманий британською поліцією в будівлі посольства Грузії в Лондоні, коли увірвався на виставку про серпневу війну 2008 року в Південній Осетії і почав викрикувати антигрузинські та антинатовські гасла.

Читайте також:
За наводкою пропагандиста Грема Філліпса артилерія ЗСУ
накрила позиції бойовиків, – соцмережі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна