Роспропагандист Грем Філіпс влаштував сутичку в посольстві Грузії у Британії

 

Російський пропагандист Грем Філіпс увірвався в посольство Грузії в Лондоні, де проходила виставка, присвячена 10-м роковинам війни РФ проти Грузії, та влаштував безлад.
Про це повідомляє грузинський телеканал 1TV.

Посол Грузії у Великій Британії Тамара Буречашвілі розповіла, що Філіпс звинуватив Грузію у фальсифікації інформації щодо подій, які сталися в серпні 2008-го.

“Посольство стало жертвою російської агресії через неочікуване вторгнення людини з камерою, яка гучно, в агресивній формі кричала, що це пропаганда – грузинська пропаганда, яка є загрозою для британської аудиторії і яка є оманливою”, – сказала посол.

Буречашвілі додала, що дипломати викликали поліцію, і та вивела Філіпса з установи.

Посольство України у Великій Британії виступило із заявою, закликавши британських правоохоронців розслідувати діяльність Філіпса, що діє в інтересах контрольованих Росією бойовиків на Донбасі.

“Ми засуджуємо жорстокий, аморальний напад російського пропагандиста Філіпса на посольство Грузії в Лондоні. Ми сподіваємося, що поліція Сполученого Королівства проведе розслідування щодо цього нападу, а також щодо його терористичної діяльності на сході України, ґрунтуючись на матеріалах, які ми відправили до Міністерства закордонних справ”, – ідеться в дописі української амбасади у “Твіттері”.

Читайте також:
Річниця агресії РФ проти Грузії: Україна в ООН закликала посилити тиск

За наводкою пропагандиста Грема Філліпса артилерія ЗСУ
накрила позиції бойовиків, – соцмережі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна