Генпрокуратура передає справу про напад на Гандзюк в СБУ, щоб там встановили замовників

 

Генеральна прокуратура ухвалила рішення про передачу кримінального провадження у справі Катерини Гандзюк, яке розслідувала Нацполіція Херсонської області, до Головного слідчого управління Служби безпеки України, яке займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину.

Як повідомила у “Фейсбуці” речниця Генпрокурора Лариса Сарган, два провадження будуть об’єднані в одне для подальшого розслідування і встановлення замовників нападу на Гандзюк.

Раніше адвокатка Гандзюк Євгенія Закревська наголосила, що передача до суду справи проти виконавців нападу на херсонську активістку в її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників убивства.

За словами Закревської, в разі відсутності ознаки замовності в провадженні поліції щодо виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують в межах іншого провадження — відкритого Службою безпеки.

У зв’язку з цим захисники Гандзюк направили клопотання про об’єднання цих справ до прокуратури Херсонщини та до Генпрокуратури.

“Якщо це не буде зроблено, то я не бачу судової перспективи притягнення замовника до відповідальності. Просто передати справу по виконавцях до суду — це просто унеможливити в подальшому притягнення замовника“, — наголосила Закревська.

Від прокуратури Херсонської області було отримано відмову.

Як писала “Новинарня“, відома громадська діячка, керівник апарату Херсонської міськради Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Вона боролася за життя з 31 липня, коли її облили сірчаною кислотою.

Після цього лідчі поліції змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як закінчений злочин.

Читайте також:
“Щоби зло було покаране”. Порошенко відреагував на смерть Гандзюк

Поки що мовчки. У Києві та регіонах пройшли акції пам’яті Каті Гандзюк. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна