Поліція перекваліфікувала кримінальну справу щодо вбивства Гандзюк

 

У неділю, 4 листопада, слідчі поліції змінили кваліфікацію нападу на громадську діячку Катерину Гандзюк, кваліфікувавши його як закінчений злочин.
Про це повідомив офіційний сайт Національної поліції.

“На даний час кримінальне провадження за фактом нападу на Катерину Гандзюк розслідується як закінчений злочин – за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, скоєне групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення)”, – ідеться в повідомленні прес-служби.

Така заява з’явилася після смерті Катерини.

Поліція заявила також про огляд тіла і слідчі дії за фактом смерті Катерини Гандзюк в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2.
На місце виїздила слідчо-оперативна група Головного управління поліції м. Києва.

При цьому в НП зазначили, що “розслідування щодо встановлення замовників, за ініціативи Генеральної прокуратури, проводить Служба безпеки України.
Водночас поліція надає необхідну допомогу в рамках повного розкриття злочину”.

Досі кримінальне провадження велося за статтею 15 (замах на вчинення злочину), а також пунктом 4 частини 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Було затримано групу виконавців злочину, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні цього злочину. Розслідування щодо них практично завершене, і найближчим часом матеріали будуть направлені до суду, заявили а поліції.

“Національна поліція висловлює щирі співчуття рідним та близьким Катерини Гандзюк”, – додали на сайті НПУ.

Відома громадська діячка, керівник апарату Херсонської міськради Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Вона боролася за життя з 31 липня, коли її облили сірчаною кислотою.

Про те, ким була Катя, про її вчинки і злочин проти неї читайте у великому матеріалі, підготовленому “Новинарнею”.

Читайте також:
“Щоби зло було покаране”. Порошенко відреагував на смерть Гандзюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна