Колишній футболіст збірної України заявив, що не вважає Росію країною-агресором

 

Колишній футболіст збірної України та донецького “Шахтаря” Олексій Гай не вважає Росію країною-агресором.

Про це він у неділю, 29 жовтня, заявив в інтерв’ю порталу Tribuna.com.

На запитання про агресію РФ стосовно України, Гай відповів що “не може назвати Росію агресором”.

“Як же вам дипломатично відповісти… Я був в Росії і не побачив, що люди хочуть знищити Україну або подіяти, щоб у нас все було погано. Це я так все бачив і спілкувався з людьми. Можливо, я не з тими людьми спілкувався. Наверху інші розмови і погляди. Не можу я сказати, що Росія — агресор. Свічку не тримав, як то кажуть. Хто, коли і що нам приніс, не бачив”, — сказав Гай.

Футболіст також розповів, що йому не до вподоби процес перейменування вулиць у рамках декомунізації, оскільки “Бандера і Шухевич були ворогами, а тепер вони — герої України”.

Також Олексій Гай прокоментував своє скандальне рішення не одягати футболку за написом “Слава українській армії” перед матчем чемпіонату України проти львівських “Карпат” ще у 2014 році.

“Ми заходимо в роздягальню, а футболки лежать. Чому я повинен це надягати? Це ще й було незаконно — такі питання потрібно узгоджувати з ФФУ. Є правило ФІФА: не повинно бути ніяких гасел про насильство над людиною і вбивствах. А там було написано “АТО”. А в  АТО відбувалося вбивство людей. Це вже “ні”. Частина моїх думок втілилася в дії. І я не одягнув футболку”, — заявив Гай.

До слова, напису “АТО” на футболках, які одягали футболісти, не було.

35-річний Олексій Гай раніше грав у донецькому “Шахтарі”, “Іллічівці”, “Чорноморці”, азербайджанській “Габалі” та російському ФК “Кубань” (Краснодар). Нещодавно перейшов у донецький “Олімпік”.
За збірну України півзахисник зіграв 29 матчів та забив 1 гол.

Як повідомляла “Новинарня“, Федерація футболу України презентувала нові комплекти форми для національної збірної, на якій розміщено напис “Слава Україні!”.
Як зазначили в ФФУ, символічно, що на презентації нової форми та на відкритому тренуванні команди на НСК “Олімпійський” побували й поранені ветерани АТО, які захищали нашу незалежність на Донбасі.

Читайте також:
На ТБ висміяли футболістів “Динамо” і “Шахтаря”, які лайкають Путіна в Instagram. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна