Директору оборонного держпідприємства оголосили підозру в розтраті 1,4 млн. грн.

 

 

Директорові держпідприємства воєнно-промислового комплексу оголосили підозру в розтраті державних коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомила 29 жовтня прес-служба прокуратури Києва.

Зазначається, що підозрюваний – директор ДП “Конструкторське бюро “Артилерійське озброєння”.

Слідство встановило, що директор у 2015 році придбав в одного з приватних підприємств обладнання за завищеною вартістю, що призвело до розтрати державних коштів у сумі 1,4 млн. грн.

За даними прокуратури, збитки, завдані державі, підтвердили результати судово-економічної експертизи.

За результатом слідства директору держустанови оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Санкція статті передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Прокуратура скерувала до суду клопотання, в якому просить обрати підозрюваному в якості запобіжного заходу “заставу у розмірі співвідносному завданим державі збиткам”.

Державне підприємство “Конструкторське бюро “Артилерійське озброєння” займається виробництвом зброї та боєприпасів, виконує дослідницькі, проектно-конструкторські, технологічні роботи, спрямовані на створення сучасних зразків артилерійського та стрілецького озброєння та боєприпасів.

Читайте також:
ЗСУ отримали перші сім БТР-4 із української броні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна