Українка Світоліна виграла чемпіонат світу з тенісу. ФОТО

 

У фіналі підсумкового турніру WTA 2018 року в Сінгапурі харків’янка Еліна Світоліна обіграла американку Слоан Стівенс – 3:6, 6:2, 6:2.

Це найбільший успіх українського тенісу в історії.

Матч тривав 2 години 25 хвилин.

Світоліна, сьомий номер світового рейтингу, зробила два ейси (подачі навиліт), тоді як Стівенс (№6) – жодного. Еліна допустила 28 невимушених помилок Слоан – 45. Також наша співвітчизниця частіше вигравала першу подачу. Крім того, вона відіграла 75% брек-пойнтів – проти 50% у суперниці.

Еліна на цьому турнірі не програла жодного матчу, тобто здобула п’ять поспіль перемог над тенісистками першої десятки світової класифікації.

Напередодні Еліна Світоліна стала першою представницею України, яка зіграла в фіналі підсумкового чемпіонату WTA або ATP.
Досі єдиним представником нашої країни, що грав у півфіналі такого турніру, був Андрій Медведєв 1993 року. Але дістатися до фіналу йому не вдалося.

Відтак на рахунку українки чотири титули WTA в цьому сезоні і 13 – у кар’єрі.

Перемога на підсумковому чемпіонаті дозволить Еліні закінчити сезон на четвертій сходинці світової класифікації, чого раніше не вдавалося жодному представникові України (ні в рейтингу ATP, ні WTA).

З перемогою на підсумковій першості сезону 24-річну уродженку Одеси привітав президент Петро Порошенко.

“Неймовірна історична перемога нашої Еліни Світоліної!
Еліна стала першою українкою, яка здобула перемогу у підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі.
Дякую за таку видовищну гру та щиро вітаю з перемогою! Вперед до нових вершин, Еліно! Україна з тобою!” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці глави держави.

Читайте також:
Тенісистка Світоліна відмовилася від турніру в Москві з політичних причин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна