Прем’єр Італії заприязнився з Путіним, але санкції проти РФ підтримав

 

Італія не застосовуватиме право вето щодо продовження європейських санкцій проти Російської Федерації, введених через агресію проти України.
Як передає УНІАН, про це прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив на спільній із президентом РФ Володимиром Путіним прес-конференції в Москві.

Відповідаючи на запитання, чи заветує Італія автоматичне продовження санкцій проти Росії, глава правопопулістського уряду сказав: “Очевидно, що проблема кризи в Україні – це проблема, яка створила тріщину і сповільнила деяким чином, блокувала діалог, який склався за 25 років… Ми не можемо цього допустити і зобов’язані подолати цей етап – він навіть занадто довго тривав. Ви запитуєте мене з приводу вето. Італія вважає плідним шляхом роботи переконувати всіх європейських партнерів рухатися в руслі одного напрямку. Ми хотіли б не ухвалювати рішення зараз, ми ухвалюватимемо його в належний час”.

Конте також зазначив, що Італія “дуже амбітна, але хотіла б переконати всіх партнерів, що діалог – найкращий шлях до вироблення рішення”.

Він визнав, що умови, які призвели до санкцій з боку ЄС, збереглися. Але правильним, за словами глави уряду Італії, є підтримувати економічні зв’язки між Італією й Росією.

“Я не раз говорив і тут хочу підтвердити, що для Італії санкції ніколи не є ціллю. Вони є інструментом, який потрібно якомога швидше залишити за спиною, бо діалог – це найкраще рішення”, – запевнив він.

Як повідомляють російські інформагенції, 24 жовтня Путін і Конте по відеозв’язку з Кремля взяли участь у церемонії відкриття в Челябінську заводу з виробництва високовольтних електродвигунів ЗАТ “Російські електричні двигуни”.
Відеоміст був організований під час зустрічі Путіна і Конте з керівниками провідних італійських компаній, присутніх в Олександрівському залі Великого Кремлівського палацу.

Як інформувала “Новинарня“, тижнем раніше під час візиту до Москви заступник прем’єр-міністра Італії Маттео Сальвіні заявляв, що його країна може заблокувати наступне продовження санкцій проти Росії.

Читайте також:
Новий глава МВС Італії Маттео Сальвіні вважає анексію Криму РФ “законною”

Прем’єр Італії після зустрічі з Трампом визнав,
що санкції з РФ зняти не так просто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна