Бойовики в ОРДЛО хочуть “віджати” порожні квартири, але бояться бунту, — Лисянський

 

Із початку 2018 року на окупованій території Луганщини бойовики провели чимало нарад, на яких розглядалося питання “передачі нічийного житла”, а по суті — рейдерського захоплення порожніх квартир.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський.

“20 квітня у м. Красний Луч пройшло подібне засідання, підсумком якого стало внесення пропозицій про передачу нічийного житла до апаратного Управління комунальних підприємств. А вже 5 жовтня цю ініціативу підтримав і глава НЗФ “ЛНР” Леонід Пасічник, публічно виступивши з цього питання”, — повідомляє Лисянський.

Представник омбудсмена розмірковує про те, що в “ЛНР” намагаються розробити нові “механізми” для “легального” відбирання житла і не чинять, як упродовж 2014-2015 років, адже бояться бунту мешканців окупованих територій.

“Ситуація там вкрай напружена, і ось такі самовільні дії можуть призвести до протесту, який бойовикам необхідно буде придушувати, а потім вкотре пояснювати, що вони стоять за людей, а не за гроші і майно”, — пише Лисянський.

“Простіше кажучи, все, що можна, вже “віджали”, залишилися тільки порожні квартири громадян, які не можуть повернутися з різних причин”, — резюмує представник омбудсмена.

Він також підкреслює, що такі дії підпадають під статтю 162 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Мешканці ОРДЛО не проти реінтеграції в Україну. СОЦІОЛОГІЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна