У головах російського політичного керівництва — осіннє загострення, — Турчинов

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що погрози російської політичної еліти Україні — це руйнація її сподівань на можливу перемогу проросійських сил на президентських і парламентських виборах, які відбудуться в 2019 році, повідомляє УНІАН.

За словами Турчинова, в Україні немає жодного загострення ситуації, на яке посилаються у своїй заяві російські депутати.  “Є тільки осіннє загострення в головах російського військово-політичного керівництва“, — зауважив секретар РНБО.

Як він наголосив, Україна виконує всі взяті на себе міжнародні зобов’язання і дійсно стала авангардом протистояння “на всіх можливих фронтах і напрямках” російській агресії. “Боягузливо ховаючись за свій ядерний потенціал, яким Путін сьогодні вчергове погрожував, обіцяючи знищити цивілізований світ, російські депутати перейшли до прямих погроз Україні, але ці погрози викликають не страх, а презирство до їх авторів“, — наголосив Олександр Турчинов.

Однією з причин чергової хвилі “волань та погроз російської політичної еліти”, на його думку, є “руйнація сподівань на можливу політичну перемогу реваншистських політичних сил на президентських та парламентських виборах в Україні”.

Наша держава готова протистояти російській агресії та захистити своє право бути вільною, незалежною та європейською країною!”, — підсумував секретар РНБО.

Як інформувала “Новинарня“, Держдума Росії ухвалила проект заяви про “загострення ситуації в Україні”, в якому попереджає про можливі “катастрофічні наслідки нових спроб наступу Києва на Донбас”.

Як повідомляють російські ЗМІ, проект заяви був прийнятий одноголосно 408 депутатами. У своєму документі Держдума погрожує Україні “адекватною відповіддю” і “катастрофічними наслідками”, у разі спроби “нового широкомасштабного військового наступу України” на Донбасі. Глава комітету Держдуми РФ Леонід Калашніков заявив, що “Росія повинна буде адекватно відповісти на всі ці дії”.

Також не залишилося без уваги російських депутатів і питання надання автокефалії Українській православній церкві. На їхню думку, українська влада втручається “в церковно-релігійні справи з метою “освячення” продовження війни” на Донбасі.

Читайте також:
Турчинов доручив створити групу для кібербезпеки виборів-2019

Звинувачення у “тероризмі” і погрози: Держдума РФ зробила низку заяв про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна