Звинувачення у “тероризмі” і погрози: Держдума РФ зробила низку заяв про Україну

 

Держдума Росії ухвалила проект заяви про “загострення ситуації в Україні”, в якому попереджає про можливі “катастрофічні наслідки нових спроб наступу Києва на Донбас”, інформує УНІАН.

Як повідомляють російські ЗМІ, проект заяви був прийнятий одноголосно 408 депутатами. У своєму документі Держдума погрожує Україні “адекватною відповіддю” і “катастрофічними наслідками”, у разі спроби “нового широкомасштабного військового наступу України” на Донбасі. Глава комітету Держдуми РФ Леонід Калашніков, заявив, що “Росія повинна буде адекватно відповісти на всі ці дії”.

Також не залишилося без уваги російських депутатів і питання надання автокефалії Українській православній церкві. На їхню думку, українська влада втручається “в церковно-релігійні справи з метою “освячення” продовження війни” на Донбасі.

“Їхня мета — зруйнувати справжню Православну церкву, легалізувати підтримуваних українською державою розкольників і “освятити” з їхньою допомогою продовження війни проти росіян і російськомовних на Сході України”, — наголошується в заяві російських депутатів.

У Держдумі вважають, що Україна перетворюється “на плацдарм боротьби з Росією і її народом на всіх можливих фронтах”.

Читайте також:
Падіння Росії може розпочатися із буремного Кавказу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна