США посилюватимуть санкції щодо Росії

 

США продовжать упроваджувати додаткові санкції стосовно Росії “кожен місяць-два” через ситуацію в Україні, заявив спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

“Намагаємося збільшити тиск, який ми чинимо на Росію, щоби примусити її до обговорення рішення (щодо України — Н”). Це передбачає збереження санкцій США і періодичне їх нарощування у перспективі. І ви побачите додаткові санкції кожен місяць-два або приблизно так, як ви бачили й досі”, — сказав він під час виступу в аналітичному центрі Atlantic Council у Вашингтоні.

За словами американського спецпредставника, санкції США стосовно Росії впливають на країну.

На його думку, Росія “все ще має ілюзії” стосовно позиції адміністрації президента США Дональда Трампа, яка, втім, “прийняла набагато жорсткішу політику стосовно Росії й почала більше підтримувати Україну, ніж попередня адміністрація”.

Волкер також розповів, що в нього поки що не запланована зустріч із помічником президента РФ Владиславом Сурковим. “Імовірно, зараз саме час, щоб ми знову зібралися і все обговорили”, — зазначив він. Також дипломат сказав, що із Сурковим він “обмінявся декількома повідомленнями упродовж літа й осені”.

Як повідомляла “Новинарня“, також Курт Волкер анонсував можливі переговори з Києвом щодо продажу зброї.

“Рішення адміністрації (Дональда Трампа) полягає у тому, щоби ставитися до України як до держави, яка має право на самозахист, яка має стратегію національної безпеки, країни, яка, імовірно, має недоліки у цій стратегії. І друзі та союзники можуть говорити про те, як можна допомогти усунути ці недоліки”, — зазначи спеціальний представник держдепартаменту США.

Читайте також:
Росія політично втратила Україну і автокефалія це підкреслить, — Волкер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна