У Києві вулицю Мельникова перейменували на честь Іллєнка

 

Сесія Київської міськради в четвер, 11 жовтня, ухвалила рішення про перейменування вулиці Мельникова на честь кінорежисера Юрія Іллєнка.
Як передає “Новинарня“, про це надвечір повідомляють депутати КМР від ВО “Свобода”.

“У Києві є вулиця Юрія Іллєнка. Дякую всім причетним. Дякуємо Юрію Герасимовичу!” – написав у “Фейсбуці” голова “свободівців” у міськраді Юрій Сиротюк.

“Щойно Київська міська рада підтримала перейменування вулиці Мельникова на вулицю Юрія Іллєнка!” – заявив Олег Бондарчук.

Раніше таке перейменування було схвалене під час громадського обговорення.
Співвідношення голосів: “за” – 1601, “проти” – 1107.

Іллєнко Юрій Герасимович (1936-2010) — визначний український кінооператор (“Тіні забутих предків”), кінорежисер, сценарист, політик.
Зняв фільми “Криниця для спраглих”, “Білий птах з чорною ознакою”, “Легенда про княгиню Ольгу”, “Лебедине озеро. Зона”, “Солом’яні дзвони”, “Молитва за гетьмана Мазепу”).
Був членом ВО “Свобода”.

Вулиця Мельникова у Шевченковському районі Києва, колишня Дорогожицька, у 1923 році отримала назву на честь Ювеналія Мельникова – одного з перших у Києві пропагандистів соціал-демократичних поглядів, який утримував на цій вулиці школу-майстерню, що була фактично марксистським гуртком.

Читайте також:
В Києві таки перейменували бульвар Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна