В Києві таки перейменували бульвар Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела

 

Депутати Київради проголосували за перейменування бульвару Івана Лепсе в столичному Солом’янському районі на бульвар Вацлава Гавела. Про це повідомив депутат Київської міської ради В’ячеслав Непоп на своїй сторінці у “Фейсбуці“, пише “Історична правда“.

Бульвар Івана Лепсе, названий на честь радянського партійного і профспілкового діяча, підлягав перейменуванню в рамках декомунізації

Раніше під час громадського обговорення пропозиції нової назви на сайті КМДА було виявлено велику накрутку голосів проти імені Гавела. Із 2011 голосів “проти” були накручені 1012 голосів. “ЗА” перейменування бульвару на честь Вацлава Гавела проголосувало 3529 осіб.

До публічної кампанії на підтримку назви імені Вацлава Гавела долучалися низка громадських і політичних діячів: співак і композитор Святослав Вакарчук, історик і журналіст Вахтанг Кіпіані, політолог Олексій Гарань, народні депутати Мустафа Найєм та Микола Княжицький, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і багато інших відомих українців.

Вацлав Гавел (5 жовтня 1936— 18 грудня 2011) — Президент Чехословаччини (1989-1992), Президент Чехії (1993-2003), чеський політик та громадський діяч, дисидент, критик комуністичного режиму, драматург та есеїст. Автор “підручника з подолання тоталітаризму” – есею “Сила безсилих”.

Читайте також:
Київ відхилить електронну петицію про заборону перейменування проспекту Бандери через фальсифікації

Київрада перейменувала Московську площу і проспект Возз’єднання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна