Міноборони оприлюднило карту замінованих територій

 

Міністерство оборони України оприлюднило інформаційну карту територій Донецької і Луганської областей, забруднених мінами та іншими вибухонебезпечними предметами (ВНП).

Як передає “Новинарня“, карту розміщено на офіційному сайті міністерства в розділі “Протимінна діяльність”.

Позначення ділянок мін і ВНП стосуються лише територій, підконтрольних уряду України.

Прикметно, що як “забруднена ВНП” позначена також Балаклія на Харківщині – місце, де 2017 року відбулася пожежа на складах боєприпасів із розльотом снарядів на велику площу.

Зазначається, що МОУ розробило таку мапу за сприяння неурядової організації The HALO Trust “з метою зниження загрози нещасних випадків від несанкціонованого поводження з вибухонебезпечними предметами”.

Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МО України констатує, що наразі Україна є однією з найбільш забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни країн світу.

Як інформувала “Новинарня“, після загибелі трьох дітей на мінах під окупованою Горлівкою Україна вимагає допуску своїх експертів на місце підриву.

Читайте також:
Кабмін схвалив до підписання угоду про трастовий фонд
із НАТО для розмінування Донбасу

Британці з The Halo Trust почали гуманітарні розмінування під Маріуполем

На Донеччині перед поминальними днями розміновують кладовища

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна