ТКГ: Україна вимагає допуску на місце підриву дітей у Горлівці, Гризлов каже про міну зі США

 

На засіданні Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання на Донбасі, що відбулося в Мінську у вівторок, 2 жовтня, українська сторона наполягала на проведенні розслідування трагічної загибелі дітей, які підірвалися на міні в окупованій Горлівці.
Про це поінформувала в “Фейсбуці” прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

30 вересня внаслідок вибуху загинули три дитини, четвертий підліток зазнав важких поранень.
За попередніми даними, вибуховий пристрій був міною направленої дії МОН-50.

Українська сторона поставила вимоги допуску до місця вибуху українських правоохоронців і місії СММ ОБСЄ. “Росіяни і їх маріонетки прогнозовано відмовили, місце злочину залишається заблокованим і для відвідин міжнародними спостерігачами СММ”, – переповіла представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

“Але це ще не все. Росіяни не лише приховують місце злочину, а й впадають у відвертий маразм в своїх заявах. Представник РФ в ТКГ Борис Гризлов заявив, що діти підірвалися… на американській міні… Цинізм поведінки росіян просто зашкалює”, – заявила Геращенко.

У свою чергу Оліфер зазначає: українська сторона поінформувала щодо проведених робіт з розмінування.
Із 2014 року українські фахівці розмінували на Донбасі 29 тисяч гектарів фронтової та прифронтової території, виявили та ліквідували 420 тисяч вибухонебезпечних предметів. Зокрема, нещодавно проведено розмінування та ремонт низки важливих об’єктів життєзабезпечення, в тому числі це елементи очисних споруд ПАТ “Бахмутський аграрний союз”; ділянка Південно-Донбаського водогону; шламонакопичувавач І-ІІІ черги фенольного заводу в районі Новгородського; ділянка газопроводу високого тиску та газорозподільна станція в районі Мар’їнки, переказує Оліфер.

Як повідомляла “Новинарня“, засідання ТКГ 2 жовтня стало останнім для Леоніда Кучми – він заявив, що залишає посаду у зв’язку з досягненням “критичного віку”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна