Кабмін схвалив до підписання угоду про трастовий фонд із НАТО для розмінування Донбасу

 

Міністерство оборони готує до підписання угоду між Кабінетом Міністрів України та НАТО про реалізацію проекту трастового фонду зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям.
Про це розповів начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності МОУ Максим Комісаров під час брифінгу в прес-центрі Міноборони в четвер, 30 серпня.

“Вчора на засіданні уряду було схвалено рішення про підписання цієї угоди українською стороною. Нам залишилось підписати її тільки зі стороною НАТО. Після підписання зазначеного документу у нас з’явиться трастовий фонд, який допомагатиме знищувати саморобні вибухові пристрої та очищати нашу територію від вибухонебезпечних предметів”, – розповів полковник Комісаров, якого цитує прес-служба МОУ.

Наразі працюють вісім трастових фондів НАТО на підтримку України, які використовуються для розвитку оперативних спроможностей та сприяння загальній трансформації ЗСУ.

Читайте також:
НАТО й Україна запустили трастовий фонд для розмінування на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна