На Донеччині перед поминальними днями розміновують кладовища

 

У районі проведення антитерористичної операції на Донеччині сапери ДСНС України напередодні поминальних днів розміновують майже півтори сотні цвинтарів. Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 20 квітня, повідомили на прес-конференції представники штабу АТО, ДержНС та неурядової міжнародної організації Halo Trust.

Як розповів заступник начальника ГУ ДСНС України у Донецькій області Андрій Даник, групи розмінування ДержНС з початку проведення антитерористичної операції знешкодили на Донеччині й Луганщині більше 10600 вибухонебезпечних предметів.
Тепер, напередодні поминальних днів, сапери основну увагу приділяють розмінуванню цвинтарів.

“Групами розмінування вже очищено від вибухонебезпечних предметів більше ста кладовищ, – сказав полковник служби цивільного захисту Даник. – Їх усі ми передали під охорону підрозділам Національної гвардії. До кінця тижня плануємо перевірити ще 40 місць поховань”.

Крім того, перед початком купального сезону будуть обстежені всі водойми області, які є пристосованими для купання, цитує Даника прес-центр АТО.

Читайте також:
Пляжі Маріуполя чистять від підводних мін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна