“Від 5 до 10”. Заступник голови Нацполіції Аброськін святкує 100-річчя карного розшуку СРСР

оновлено

Перший заступник голови Національної поліції – голова Кримінальної поліції НПУ В’ячеслав Аброськін публічно святкує 100-річчя радянського кримінального розшуку.
Відповідний допис він зробив у “Фейсбуці” 5 жовтня.

“Сьогодні виповнюється 100 років з дня створення підрозділів карного розшуку. Вітаю всіх тих, для кого служба в карному розшуку стала життям. Вітаю вас, ветерани карного розшуку!” – написав Аброськін.

Він поширив відео під назвою “Мы родом из розыска”, імовірно виготовлене поліцейською прес-службою (авторство не зазначене).
Ролик, що показує історію карного розшуку з часів більшовицької Росії до МВС незалежної України, переповнений радянською символікою і пропагандистськими плакатами.

ОНОВЛЕНО. Надвечір 6 жовтня, після розголосу у ЗМІ й соцмережах, генерал Аброськін видалив (чи закрив для перегляду) скандальне відео на своїй сторінці.

У коментарях одеський активіст Сергій Стерненко нагадує, що такі дії – поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, вчинені представником влади із використанням ЗМІ, українське законодавство карає позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Вячеслав Аброськін – генерал поліції 2-го рангу.

Народився 1973 року в Росії.

Вячеслав Аброськін. Фото Руслана Канюки

Перед 2014 роком працював заступником начальника УМВС України у м. Севастополь. Виїхав з Криму після окупації російськими військами.

Був призначений на посаду заступника начальника Департаменту карного розшуку МВС України.

У 2014-2017 роках – начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ (Нацполіції) України в Донецькій області.

Надалі призначений першим заступником голови Нацполіції – керівником Кримінальної поліції в Київ.

Читайте також:
92 омбр ЗСУ відгуляла 100-річчя 1-ї Тульської дивізії.
Де загубилися накази ГШ і МО про заборону таких святкувань?

У музеї Нацгвардії України її пращурами названо НКВС, – Гайдукевич

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна