Рейтинги Путіна і “Єдиної Росії” встановили антирекорди. СОЦІОЛОГІЯ РФ

 

Рейтинг правлячої в РФ партії “Єдина Росія” впав до мінімуму з 2007 року – відколи фонд “Общественное мнение” (ФОМ, фонд “Громадська думка”) почав щоквартально вимірювати рейтинги політичних партій. Водночас рейтинг президента Росії Володимира Путіна знизився до рівня 2013 року – це теж антирекорд.

Як передає “Радіо Свобода”, за опитуванням ФОМ, якби вибори до Держдуми відбулися найближчої неділі, за партію влади проголосували б лише 31% виборців.

Нижче цього показника ще не було зафіксовано. А історично найвища підтримка у “Єдиної Росії” була в першому кварталі 2015 року – тоді за неї готові були віддати голоси 55% респондентів.

У свою чергу, рейтинг президента Росії Путіна повторив антирекорд. На запитання: “Уявіть собі, що в наступну неділю знову відбудуться вибори президента РФ. Скажіть, будь ласка, за кого з кандидатів ви б проголосували?” – прізвище чинного президента Росії назвали 45% опитаних.
Такий же низький рівень підтримки був у Путіна у 2013 році.

Опитування ФОМ було проведено 29-30 вересня в 207 населених пунктах 73 суб’єктів Російської Федерації. У ньому взяли участь 3000 осіб.

Раніше про падіння довіри до Путіна до рівня 2013 року повідомили соціологи “Левада-центру”.
За їхнім опитуванням, у вересні тільки 58% росіян схвалили діяльність глави РФ.
Частка ж тих, хто вважає, що Путін “зовсім не заслуговує довіри”, зросла до 13%.

Нагадаємо, у травні 2017 року електоральний рейтинг Путіна був максимальним. Його переобрали на посаді президента в червні 2018 року з показником майже 77%.

Читайте також:
Кожен четвертий східний німець більше довіряє Путіну, ніж Меркель, – соціологія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна