Президентський рейтинг Путіна сягнув історичного максимуму. СОЦІОЛОГІЯ

 

Якби президентські вибори в Росії відбулися найближчої неділі, 82% виборців, які точно прийдуть на вибори, проголосували б за Володимира Путіна. Таким є результат соціологічного опитування, проведеного “Левада-центром”, повідомляє канал “Дождь”.

Якщо брати всіх росіян, то з усіх опитаних 63% респондентів проголосували б за Путіна, 6% – за лідера ЛДПР Володимира Жириновського, 3% – за комуніста Геннадія Зюганова, 2% – за опозиціонера Олексія Навального.

По 9% опитаних заявили, що не прийшли б на вибори або не знають, чи прийдуть вони.
5% відповіли, що прийшли б, але не знають, за кого голосувати.

Якщо враховувати тільки тих респондентів, які точно прийдуть на вибори, то, за даними “Левади”, 82% людей проголосували б за Путіна, 6% – за Жириновського, 4% – за Зюганова, 2% – за Навального.

Це максимальний результат Путіна за всю історію, відзначає “Левада-центр”.
За рік до минулих виборів, в яких брав участь Путін, його електоральний рейтинг становив 68%, а напередодні виборів 2008 року – 43%.

Згідно з даними останнього опитування “Левада-центру”, 66% опитаних відповіли, що хотіли б бачити Путіна на посту президента після 2018 року. “Ні” сказали 20%.

56% впевнені, що до 2018 року не може з’явитись політик, здатний замінити Путіна на посту президента. В альтернативу вірять 26% респондентів.

Чергові президентські вибори пройдуть у березні 2018 року. Про свій намір балотуватися оголосили Олексій Навальний, лідери ЛДПР – Володимир Жириновський та партії “Яблуко” – Григорій Явлінський.

У разі перемоги це буде четвертий президентський термін Путіна, починаючи з 2000 року (з перервою на президентство Дмитра Медведєва).

У Кремлі заради підвищення явки на виборах розглядають можливість проведення в регіонах референдумів з актуальних питань, розповідали джерела “Дождя” в Кремлі.

Читайте також:
Росіяни трохи “розлюбили” Путіна. Із 86 до 81%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна