Померла славетна оперна співачка Монсеррат Кабальє. ВІДЕО

 

Славетна іспанська оперна співачка Монсеррат Кабальє померла у віці 85 років.

Про це повідомило каталонське видання La Vanguardia.

Марія да Монсаррат Бібіана Кунсапсьо Кабальє-і-Фолк народилася 12 квітня 1933 року в Барселоні. Там і померла, вранці 6 жовтня, у лікарні Сан-Пау.

Вона віддавна хворіла на рак і за останні роки перенесла кілька хірургічних втручань.

Похорон зірки відбудеться в понеділок.

Кабальє неодноразово виступала в Україні, у тому числі незадовго до смерті – в квітні 2018 року.

Монсеррат Кабальє (сопрано) відома насамперед визначною технікою бельканто і виконанням партій у класичних італійських операх Россіні, Белліні, і Доніцетті.

Крім іншого, Кабальє записала спільний альбом із вокалістом рок-групи Queen Фредді Меркюрі — “Barcelona” (1988). Заголовна пісня, присвячена рідному місту Кабальє, стала офіційною піснею Літніх Олімпійських ігор 1992 року.

ФБ-допис пам’яті Монсеррат Кабальє присвятив президент України Петро Порошенко, який був присутній на її останньому концерті в Києві.

Як інформувала “Новинарня“, цього тижня також помер видатний французький співак Шарль Азнавур – незадовго до анонсованого концерту в Києві.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна