Популярна польська газета надала трибуну ватажку “ДНР” Пушиліну

Популярна польська консервативна газета Rzeczpospolita (Варшава) опублікувала інтерв’ю з ватажком “ДНР” Денисом Пушиліним, у якому той, зокрема, звинуватив українську владу у вбивстві свого попередника Олександра Захарченка.

Як передає “Новинарня“, текст авторства Руслана Шошина вийшов у рубриці “Конфлікт на Україні” в четвер, 4 жовтня, під заголовком “Лідер Донецької республіки: Ми готові до всього”.

Шошин запитує Пушиліна, хто вбив Захарченка, чи правда, що на Донбасі перебувають російські війська та як далі розвиватимуться події в зоні конфлікту.
Так званий “глава ДНР” заявляє, нібито смерть Захарченка була спецоперацією українських спецслужб. За його словами, Київ саботує мирні переговори і не виконує Мінські угоди.

“Якби на Донбасі була російська армія, ситуація була б зовсім іншою. Ми дійсно хотіли, щоб це відбулося в 2014 році. Та, на жаль, люди, які раніше працювали з молотками на шахтах і заводах, змушені були взяти зброю. Україна зазнала великих втрат і вирішила пояснити своє поразку присутністю батальйонів російської армії в Донбасі”, – сказав Пушилін.

Зазначається, що інтерв’ю відбулося на початку вересня.

Експерт Центру аналізу пропаганди та дезінформації Ольги Попович у коментарі IA ZIK зазначила, що оглядач “Речі посполитої” Руслан Шошин пише також для українського сайту Obozrevatel. com.

“Якщо проаналізувати основні тези матеріалів Руслана Шошина, то легко можна помітити в них російський наратив”, – каже експерт.

Читайте також:
Бойовики “ДНР” визнають, що СБУ виклала справжню розмову про наміри
людей Пушиліна вбити Захарченка

Як повідомляла “Новинарня“, так званий “голова народної ради ДНР” Денис Пушилін став “в.о. глави республіки” після убивства 31 серпня ватажка “ДНР” Олександра Захарченка і перевороту, влаштованого за підтримки “народної ради” під кураторством радника президента РФ Путіна Владислава Суркова.
Служба безпеки України оприлюднила перехоплену розмову за участю помічника Пушиліна, в якій той говорить, що Захарченко до вересня має бути усунутий.

Відтак “народна рада ДНР” призначила на 11 листопада так звані “вибори” “глави ДНР” і нової “народної ради”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна