“Царський” ВОП “Офшорна зона” ЗСУ під Станицею: із баром, лазнею та кабанами. ФОТО

 

Незвичайний ВОП облаштували бійці Збройних сил Україна на Луганщині неподалік від Станиці Луганської – із багатьма хатинками-зрубами, підземною їдальнею, кафе з диваном, люстрою, барною стійкою і раковиною. Поруч облаштували лазню, продовольчі сховища, хлів із дикими кабанами та інші госпспоруди.
Як передає “Новинарня“, про позицію з гумористичною назвою “Офшорна зона” 2 жовтня розповіла мобільна прес-група оперативно-тактичного угруповання “Північ”.

“Замість типових інженерних споруд тут виросло ціле місто…” – ідеться в повідомленні.

“Протягом перших двох місяців ми зміцнили шляхи сполучень, накрили їх згори та об’єднали зі спостережними постами, – розповів командир взводу Олександр. – Потім узялись за дообладнання та збільшення кількості бліндажів. Зараз наші хлопці живуть по 3-4 чоловіки в одному закритому приміщенні, а не по 8-10 осіб, як це тут було до нас”.

“Щодо назви нашого місця розташування, то вона означає, що всі ми потрохи вкладаємо власні сили, аби потім отримувати «дивіденди» у вигляді комфорту та безпеки!” – посміхається військовий.

Коли основні об’єкти взводного опорного пункту були готові, захисники Станиці взялися за побудову підземних їдальні, лазні з парилкою, продовольчого сховища тощо.

Фото: Дмитро Горбунов, мобільна прес-група ОТУ “Північ”

ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _4 ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _1 ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _2 ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _3 ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _6 ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _7 ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _8 ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ООС ЗСУ - під смт Станиця Луганська ВОП _5
<
>

Вінцем їхньої роботи стало затишне кафе із барною стійкою та високими стільцями. На цій “території спокою та позивного настрою”, як передає прес-центр ОС, можна відпочити, випити кави чи просто поспілкуватися з друзями.

Цікаво, що її назва також досить нестандартна: “Панама”.

“У нас на «опорнику» хлопці самі вирішують, що саме їм потрібно в плані покращення побутових умов. Потім ми умовно голосуємо «за» чи «проти» та у вільний час разом працюємо на військовому «будівництві».
А що? У нас тут всі з розумом і з руками. Вільного часу теж вистачає. Тож ми беремо молотки, пили, цвяхи і займаємося всім цим задля власного ж комфорту”, – похвалився головний сержант підрозділу Олександр.

У повідомленні зазначається, що “з несенням служби у складі чергових сил та виконанням бойових завдань в «Офшорній зоні» теж все нормально”.

“Хоча до тимчасово окупованої території тільки 50-60 метрів – рівно така тут ширина річки Сіверський Донець – хлопці добре утримують свою територію і на різні ворожі провокації реагують адекватно. Їхні аргументи – великокаліберні кулемети ДШК, снайперські гвинтівки та гранатомети – вміють швидко переконати ворога припинити вогонь і втекти якомога далі від водної перешкоди”, – йдеться в дописі на ФБ-сторінці прес-центру ООС.

“Сепари” постійно проявляють себе на протилежному березі. Іноді снайпер постріляє, а буває, й група розвідників проявить себе в очеретах. У цих випадках ми негайно посилюємо охорону і діємо за ситуацією.
В основному ворог використовує стрілецьку зброю. Та нещодавно до нас прилітали й міни. Отже, противник може готуватися до якихось серйозних дій, але, як завжди, його старання будуть марними”, – розповів черговий спостережного посту солдат Сергій.

Окрім собак і кицьок, в “Офшорнй зоні” є ще два ручні дикі кабанчики.

“Ми називаємо їх Жорік і Боб. Їх зовсім маленькими знайшов у лісі наш солдат. Напевно, відбились від стада. Якби залишив у лісі, то вони загинули би. З’їсти їх шкода. Тому за два дні зробили для них просторий вольєр із дахом і «прописали» у себе”, – жартує командир взводу Олександр.

В ОТУ “Північ” заявляють, що командування частини за різними показниками вважає цю позицію однією з найкращих і не раз ставило у приклад решті підрозділів.

Як відомо, біля Станиці Луганської стоїть 59 омпбр ЗСУ.

Раніше “Новинарня” повідомляла, що у вересня на Луганському напрямку внаслідок бойових дій не загинув жоден військовий Об’єднаних сил.

Читайте також:
ЗСУ потайки від ворога просунулися під Мар’їнкою,
оточивши ворожий ВОП та влаштувавши город
.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.