За бійців АТО: адвокат Найєм хоче судитися з ведучим News One Піховшеком

 

Відомий юрист Масі Найєм (брат народного депутата Мустафи Найєма) вимагає від ведучого телеканалу News One В’ячеслава Піховшека принести вибачення перед учасниками бойових дій на сході України, яких той в ефірі прирівняв до вбивць.
Якщо Піховшек цього не зробить, Найєм як ветеран АТО та його юридична компанія готові звернутися до суду.

“30 серпня в ефірі телеканалу News One в рамках програми «Большой вечер» вийшло інтерв’ю В’ячеслава Піховшека разом із гостею Оленою Лукаш. Під час ефіру ведучим програми, В’ячеславом Піховшеком, було поширено інформацію про події, які він подав неповно та перекручено, узагальнюючи факти, і тим самим порушив честь, гідність та ділову репутацію Найєма Масі-Мустафи”, – зазначається в листі-вимозі, який спрямувала до ТОВ “Новини 24 години” (канал News One) представник Масі Найєма Марта Жеребецька.

“Ми живемо в суспільстві, яке зараз влаштовано за принципом тотального безміру. Будь-яка людина, яка зараз називає себе ветераном АТО, вважає, що у неї є індульгенція на вбивство і вона може вбивати. Моє питання не щодо цих людей, діям яких повинен дати в конкретному випадку тільки суд…” – заявив Піховшек в ефірі (російською мовою).

“Відповідно, даними твердженнями Піховшек говорить про спільноту ветеранів АТО, узагальнює кожного окремого індивіда та прирівнює кожного з них до вбивці, готового чинити самосуд. Дані висловлювання є дуже серйозними, не підтверджені жодним джерелом інформації та порушують честь, гідність та ділову репутацію не тільки Масі Найєма, а й кожного ветерана АТО, котрий неухильно дотримується законів України”, – наголошується в листі адвоката.

“Як представниця Масі Найєма, який безпосередньо брав участь в АТО, звернулася до телеканалу News One з вимогою спростувати в ефірі відомості, що не відповідають дійсності, а саме заперечити висловлювання, якими ведучий програми прирівняв кожного ветерана АТО до вбивці, а також вибачитися перед спільнотою ветеранів АТО.
У разі відсутності реакції – залишаємо за собою право звернутися до суду з відповідним позовом“, – зазначає Жеребецька.

Як відомо, В’ячеслав Піховшек – відомий із 1990-х років тележурналіст, пропагандист, який працював в інтересах Віктора Медведчука, ще коли той був головою адміністрації президента Кучми. Також він підтримував президента Януковича й Партію регіонів. Через деякий час після перемоги Революції гідності Піховшек повернувся з антимайданівськими месиджами як ведучий каналу News One.

Читайте також:
Нацрада за наводкою СБУ ще раз перевірить канал NewsOne

Варто нагадати, що 21 грудня 2017 року Нацрада оголосила попередження телеканалу NewsOne за показ фейкового сюжету про начебто слухання комітету з фінансових питань Конгресу США щодо корупції в Національному банку України.

21 грудня 2017 року NewsOne отримав ще одне попередження Нацради – за порушення правил мовлення в дні пам’яті 21 та 27 жовтня.

1 березня 2018 року NewsOne отримав попередження за своєю ліцензією на аналогове ефірне мовлення в Хмельницькій області: через відсутність інформації про назву та адресу виробника програм і відсутність мовлення на одній частоті.

19 квітня NewsOne мав попередження за порушення правил мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

29 серпня Нацрада оголосила NewsOne попередження за випуск програми “Світова політика з Олегом Волошиним”, у якій ведучий, на думку Нацради, популяризував армію держави-агресора, даючи оцінку діям Росії в Сирії.

Водночас Нацрада вирішила, що систематичне обговорення на NewsOne теми “державного перевороту в Україні” в програмах Євгена Червоненка, Надії Савченко, В’ячеслава Піховшека, за участі Євгена Мураєва не є розпалюванням ворожнечі.

29 серпня стало відомо, що батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав в управління колишньому першому заступнику голови адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки. Угода була укладена 27 серпня.

Читайте також:
Журналістів NewsOne почали бити на мітингах. Поліція порушила справу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна