Націоналізований “Приватбанк” врегулював суперечку із Суркісами щодо повернення їм 1 млрд. грн., – ЗМІ

 

Державний “Приватбанк” урегулював суперечку з родиною Суркісів щодо відшкодування капіталізованих внесків.
Про це повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна” з посиланням на джерело в банку.

“Понад 1 млрд. грн. вже відшкодовано”, – сказав співрозмовник агентства.

Крім цього, джерело повідомило про стан касації в рамках судової тяганини з “Акцент-банком” (“А-банк”, Київ).
“Ми поки не отримали рішення суду, але готові його виконати і здійснити відшкодування”, – сказав співрозмовник.

Як уточнила в коментарі агентству прес-служба “Приватбанку”, банк виконує всі рішення українських судів, які вступили в силу. При цьому судові рішення на користь Суркісів оскаржені “Приватбанком” у Верховному Суді, банк не виплачував кошти в рамках виконавчого провадження.
Щодо рішення Верховного Суду на касацію “Приватбанку” і Національного банку України, то фінустанова дотепер не отримало відповідного документа.

Водночас у прес-службі відзначили, що на сьогодні “Приватбанк” показує хороші фінансові результати, має ліквідність і, відповідно, можливість виконувати рішення судів без звернення за додатковим капіталом до свого власника – Міністерства фінансів України.

Як повідомляла “Новинарня“, у грудні 2016 року уряд на пропозицію НБУ та найбільших акціонерів “Приватбанку” (Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов) прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. У рамках націоналізації його зобов’язання перед пов’язаними особами підлягали процедурі bail-in та були обміняні на акції додаткової емісії банку.

Як пише “Інтерфакс”, Ігор Суркіс і його брат Григорій Суркіс, а також інші пов’язані з “Приватбанком” особи подали 42 позови проти НБУ. Майже всі позови подані до адміністративного суду і стосуються оскарження визнання Нацбанком зазначених осіб пов’язаними із “Приватбанком”.

Іншими позивачами, в тому числі, виступають батько Ігоря і Григорія – Рахміль Суркіс, Світлана Суркіс (дочка Григорія Суркіса), Марина Суркіс (дочка Ігоря Суркіса), Поліна Ковалик (один з акціонерів “А-Банку”), “А-Банк”, футбольний клуб “Динамо Київ” (Ігор Суркіс – президент клубу), а також пов’язані з Суркісами офшорні компанії -Camerin Investments LLP, Sunnex Investments LLP, Tamplemon Investments LLP, Berlini Commercial LLP, Lumil Investments LLP, Sofinam Investments LLP.

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов сім’ї Суркісів і постановив стягнути з “Приватбанку” кошти в сумі 1,05 млрд. грн., 266,2 тис. доларів,  7,8 тис. євро. Відповідне рішення підтвердив Київський апеляційний адміністративний суд.

Державна виконавча служба 13 листопада 2017 року відкрила провадження про стягнення з “Приватбанку” коштів на користь Суркісів і Ковалик.

Читайте також:
Попередні акціонери поцупили з Приватбанку 5,5 млрд. доларів, – розслідування

Націоналізований Приватбанк очолив чех Петр Крумханзл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна