Ще п’ять учасників захоплення Харківської ОДА отримали умовні терміни

 

Київський райсуд Харкова виніс обвинувальні вироки ще п’ятьом учасникам масових заворушень та захоплення будівлі обласної держадміністрації у квітні 2014 року.

Як повідомила 18 вересня агенція “Інтерфакс-Україна”, чотирьох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, одного – до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Суддя Ірина Ніколаєнко визнала необґрунтованими посилання обвинувачених на відсутність у їхніх діях складу злочину, а також виправдання, нібито участі в масових заворушеннях вони не брали, в будівлю Харківської ОДА потрапили з цікавості, не мали наміру захоплення установи тощо.

При цьому суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (на суму 186 369 грн.), Харківської облради (11 786,5 грн.), Академії внутрішніх військ (21 134 грн.) і комунального виробничо-експлуатаційного підприємства “Держпром” (3 млн. 496 тис. 602 грн.).

Зазначається, що вирок наразі не набув чинності, на нього може бути подана апеляція.

Це не перший випадок, коли обвинувачені в захопленні Харківської обладміністрації в квітні 2014 року отримують умовний термін, наголошує інформагенція.

Суд присудив умовний термін зокрема одному з обвинувачених в організації захоплення будівлі Спартаку Головачову.
18 червня суддя Київського райсуду Світлана Шмадченко винесла визнала Головачова винним в організації масових заворушень, що супроводжується насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівлі й опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, а також в активній участі в масових заворушень (ч. 1 ст.294 КК України). Двох інших обвинувачених – в активній участі в масових зіткненнях. Всі троє були засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. Прокуратура подала апеляцію на вирок суду першої інстанції.

Водночас деякі зловмисники отримували реальні терміни ув’язнення.

Як відомо, ввечері 6 квітня 2014 року група проросійських активістів захопила будівлю Харківської обласної державної адміністрації. Вранці 8 квітня в результаті антитерористичної операції спецпідрозділами МВС було затримано 65 осіб.

Читайте також:
Харківський сепаратист Апухтін на суді не визнав себе винним,
отримав 6 років, але вийде за законом Савченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна