Сепаратисти, які в 2014 році проголосили в Харківській ОДА “ХНР”, отримали перші вироки

 

Київський районний суд Харкова виголосив перший обвинувальний вирок учасникам захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації, що вібулося на початку квітня 2014 року.
Про це в понеділок, 17 жовтня, повідомляє прокуратура Харківської області.

Двох чоловіків (1983 та 1987 рр. н.) засуджено до 5 років позбавлення волі. Ще двох зловмисників (1986 та 1983 рр. н.) – до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.

Суд визнав їх винними в організації масових заворушень, які супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд,

“Умовний” термін передбачає, що якщо засуджений протягом трьох років не вчинить нового злочину і не порушить умови, встановлені судом, судимість буде погашена. Якщо ні, відправиться за грати на п’ять років.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Обвинувальні акти були скеровані до суду ще влітку 2014 року. Інші провадження перебувають на розгляді суду.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, всього у кримінальних провадженнях за тими подіями обвинувачується 64 особи.

zahoplennya-harkivskoyi-oda-kviten-2014Як відомо, Харківську облдержадміністрацію навесні 2014 го захоплювали двічі. Вдруге – на початку квітня.
Проросійські активісти зайняли ХОДА увечері 6 квітня, піднявши на споруді російський прапор. Вночі міліція відтіснила більшу частину з них із верхніх поверхів. Протягом усього дня 7 квітня  люди з георгіївськими стрічками перебували в будівлі, проголошували “ХНР” й ініціювали референдум, закликали Путіна. Вранці 8 квітня бійці спецпідрозділу “Ягуар” звільнили будівлю, затримавши понад 60 осіб.

За твердженням Степана Полторака, на той момент командувача Внутрішніх військ, у загарбників вилучили як травматичне, так і бойову зброю, а також шість ящиків з “коктейлями Молотова”.

Раніше повідомлялося, що підозрюваний в організації та активній участі в масових заворушеннях під час захоплення Харківської ОДА в квітні 2014 року Спартак Головачов вийшов з СІЗО після сплати застави. Крім нього, суд змінив запобіжний захід також іншому учаснику захоплення ХОДА – Єгору Логвинову.

Прокуратура Харківської області подала апеляцію на рішення Київського райсуду про зміну запобіжного заходу проросійським активістам Логвинову і Головачову.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна