На Одещині виявили підпільну зброярню під радянською символікою. ФОТО, ВІДЕО

 

Житель одного з населених пунктів Біляївського району на Одещині зберігав велику кількість зброї та самостійно займався відливанням та спорядженням боєприпасів.
Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції Одеської області.

“Працівники поліції спільно зі Службою безпеки України в Одеській області, прикордонниками та під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області  в рамках операції «Зброя та вибухівка» провели санкціоновані обшуки в двох дачних будинках чоловіка.
В першій оселі було виявлено три міномети, дві гвинтівки, три пістолети системи “наган», автомат ППС часів Другої світової війни, 84 бойових набоїв калібру 7,62 мм, 458 гільз та 458 куль. Також у чоловіка було виявлено приладдя для самостійного спорядження бойових набоїв, за допомогою якого він сам відливав кулі та начиняв їх зарядом”, – ідеться в повідомленні відділу комунікації поліції в Одеській області 15 вересня.

У другому будинку чоловіка було виявлено п’ять снарядів часів Другої світової війни, 25 патронів калібру 7,62 мм та залишки вибухової речовини.

Відомості за даним фактом внесені  до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

На поширених фото в приміщенні “зброяра” видно радянську символіку, зокрема копію т. зв. Прапора перемоги.

Фото – ГУ НП Одещини і ДПСУ:

зброя - Біляївський район _ зброя - Біляївський район _1 зброя - Біляївський район _2 зброя - Біляївський район _3 зброя - Біляївський район _4 зброя - Біляївський район
<
>

Як інформувала “Новинарня“, 19 січня в Одесі стався інцидент, під час якого підпільний “зброяр”-комуніст Валентин Дорошенко під час затримання застрелив поліцейського, ще одну особу та був убитий.

Читайте також:
Поліція показала фото з підпільної зброярні
“стрільця-сталініста” Дорошенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна