Міністр підтвердив, що газ для населення подорожчає вже найближчим часом

 

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик підтвердив, що найближчим часом Кабінет міністрів підвищить ціну на газ для населення.

Про це міністр сказав під час спілкування з журналістами, повідомляє УНІАН.

При цьому він не зміг назвати остаточну ціну на газ, пояснивши, що не має такої інформації, оскільки не є учасником переговорів.

Нагадаємо, підвищення цін на газ для населення до ринкової є однією з умов Міжнародного валютного фонду для надання Україні чергового кредиту.

“Прем’єр-міністр уже озвучив, що ми не можемо вести неконструктивні розмови з Міжнародним валютним фондом. Тому, буде підвищення, але я не можу сказати, на скільки. Я не веду переговорів по ціні на газ. Це зобов’язання покладено на Міністерство фінансів”, – зазначив Насалик.

Як повідомляла “Новинарня“, місія МВФ приїхала з візитом до Києва 6 вересня. За підсумками візиту буде ухвалено рішення щодо виділення Україні чергового кредитного траншу.

Транш від МВФ відкриває Україні доступ до отримання іншого офіційного фінансування від Єврокомісії та Світового банку на 1,5 мільярда доларів.

Читайте також:
МВФ нагадав Україні зобов’язання підвищити ціни на газ для населення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна