У Каталонії починають нову “осінь протестів” для здобуття незалежності

 

Влада Каталонської автономії закликала людей 11 вересня вийти на вулиці Барселони, щоб відзначити Національний день регіону – Діаду – і таким чином розпочати серію масових акцій протесту з вимогою незалежності від Іспанії.

Як повідомляє агенція Associated Press, очікується, що в марші на Діаду візьмуть участь сотні тисяч прихильників незалежності.
Сепаратисти в останні роки традиційно використовують це свято для пропагування ідеї відокремлення від Іспанії.

Марш відбудеться майже через рік після проведення референдуму 1 жовтня, не визнаного Мадридом, що призвів до проголошення 27 жовтня декларації про незалежність. Каталонські сепаратистські лідери та урядовці, які просували референдум та проголошення суверенітету, перебувають в іспанських в’язницях або втекли з країни.

Глава женералітату Каталонії Кім Торра, який очолив уряд після перемоги сепаратистів на дострокових місцевих виборах, виступає за новий зобов’язальний референдум про незалежність.

“Наш уряд прагне перетворити республіку на реальність. Хай живе вільна Каталонія”, – сказала Торра у телезверненні 10 вересня напередодні свята.

Читайте також:
Новий уряд Іспанії поновив переговори з каталонськими сепаратистами

Роль кремлівських «ботоферм» у каталонській кризі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна