Новий уряд Іспанії поновив переговори з каталонськими сепаратистами

 

Також це перші офіційні контакти уряду в Мадриді із керівництвом Каталонії після невдалого проголошення нею незалежності.

Про це повідомив прем’єр-міністр країни Педро Санчес.

“Через сім років двостороння комісія зустрілася сьогодні. Це передбачає відновлення інституційності та демократичного діалогу. У нас є проект для Каталонії в Іспанії, і цей уряд почав свій шлях до втілення його в реальність”, – написав Санчес у “Твіттері” пізно ввечері 1 серпня.

Представники Мадрида та Барселони провели 4-годинну зустріч в штаб-квартирі регіонального уряду в столиці Каталонії, уточнює Reuters.

“Були деякі важливі розбіжності, але мати можливість нормально сказати, що у нас є великі розбіжності, також важливо”, – заявила журналістам після зустрічі міністр регіонального управління Іспанії Мерітселль Бате, яка очолювала делегацію іспанського уряду.

Каталонські лідери хочуть провести переговори щодо можливості нового референдуму про незалежність в Каталонії та закликають до звільнення сепаратистських політиків з в’язниці.

Але, за словами Бате, центральна влада знову заявила про неприйняття нового референдуму під час переговорів, “оскільки конституція не допускає цього”, і заявила, що суди мають вирішити, чи випустити ув’язнених сепаратистських лідерів.

Єдина домовленість після цієї зустрічі полягала у створенні графіку подальших переговорів у вересні-грудні.

“У нас дуже різні поняття про нормальний стан”, – заявив після зустрічі регіональний міністр закордонних справ Каталонії Ернест Марагаль, який очолив каталонську делегацію.

Він додав, що центральний уряд не представив ніяких планів вирішення конфлікту між двома сторонами, який було вирішено силою після референдуму Каталонії про незалежність.

Читайте також:
Каталонська криза триває: Мадрид – проти підсудних міністрів у женералітаті

Роль кремлівських «ботоферм» у каталонській кризі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна