В ФСБ заявили про затримання терориста ІДІЛ, який за завданням СБУ готував убивство ватажка “ДНР” у Смоленській області

 

У Федеральній службі безпеки Росії заявили, що затримали члена терористичної організації “Ісламська держава”, який нібито за завданням Служби безпеки України готував вбивство одного з ватажків “ДНР”.

Про це з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ повідомляє ТАСС.

Як сказано в повідомленні, 9 вересня на території Смоленської області Росії був затриманий громадянин РФ Меджид Магомедов, уродженець Дагестану 1988 року народження, який нібито є членом терористичної організації “Ісламська держава” (ІДІЛ).

“За інформацією ФСБ, на початку 2018 року Магомедов приїхав в Україну для вирішення питань з емісарами ІДІЛ щодо ресурсного забезпечення північнокавказького бандпідпілля. Вони познайомили його з представниками Служби безпеки України і «Правого сектору». Під час подальшого спілкування зі співробітниками українських спецслужб Магомедов отримав завдання щодо ліквідації командира одного з підрозділів збройних сил «ДНР», який мешкає у Смоленській області РФ”, – пише ТАСС.

В ФСБ також зазначають, що Магомедов отримав від “кураторів” “засоби здійснення злочину”, які зберігалися у сховку на території Росії. Під час затримання в нього було вилучено саморобний вибуховий пристрій потужністю 1,5 кг в тротиловому еквіваленті та пістолет з глушником.

Затриманий нібито розповів російським ФСБшникам, що українські спецслужби співпрацюють з бойовиками “Ісламської держави”, щоб організовувати теракти в РФ і усувати ватажків так званих “ДНР” і “ЛНР”.

У Службі безпеки України зв’язок із бойовиками “ІДІЛ” спростували. У коментарі телеканалу “112 Україна” прес-секретар СБУ Олена Гітлянська назвала ці повідомлення ФСБ “черговим фейком”.

Читайте також:
Ватажок “ДНР” Захарченко вбитий вибухом в кафе “Сепар”. ВІДЕО

ФСБ Росії розслідує вбивство Захарченка на Донбасі: окупанти не криються

У ГУР пояснили, чому Захарченка ліквідувало ФСБ Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна