МБАКи вже в Бердянську: Україна посилює військову присутність на Азові

 

Україна почала реалізовувати рішення РНБО від 6 вересня про посилення військово-морської присутності в Азовському морі та створення там корабельно-катерного угрупування ВМС ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, про це 8 вересня повідомив “Мілітарний портал”.

“На сторінках у соціальних мережах жителів Бердянська з’явилося фото малого броньованого артилерійського катера, який розвантажують у порту”, – йдеться в тексті з відповідно ілюстрацією.

Зазначається, що вранці 8 вересня у Бердянську запорізької області було помічено перекидання автотрейлером малого броньованого артилерійського катера (МБАК) Військово-морських сил України.

“Очікується перекидання на Азовське море трьох малих броньованих артилерійських катерів, що станом на сьогодні будуть чи не найбільш потужними одиницями в цьому морі”, – сказано в повідомленні.

Видання нагадало, що у травні росіяни перекинули сюди по внутрішніх водах три артилерійські катери типу “Шмель” зі складу Каспійської флотилії ВМФ РФ.

Очікується, що до кінця року на Азовському морі буде створена військово-морська база ВМС ЗС України шляхом перекидання сюди Південної військово-морської бази ВМС ЗС України з Миколаєва, яка до окупації Криму перебувала в смт Новоозерне в затоці Донузлав. Надалі на її основі буде створено катерний дивізіон з майбутнім розгортанням сил та засобів.

Такі кроки військове керівництво України здійснює на тлі регулярних затримок та блокування росіянами на Азові торгових суден, що ходять в українські порти Бердянськ і Маріуполь.
Президент Петро Порошенко і секретар РНБО Олександр Турчинов попереджали також про ймовірний наступ ЗС Росії на Маріуполь.

Читайте також:
База ВМСУ в Бердянську дасть місту безпеку, інфраструктуру й робочі міста,
– командувач. ВІДЕО

День ВМС України: 4 МБАКи від заводу Порошенка і новий начштабу.
ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна