“Драчка не на жарт”. Бойовики назвали кандидатів на пост ватажка “ДНР”

 

Бойовики угруповань “ДНР” і “ЛНР” після вбивства Олександра Захарченка вирішили провести “вибори” своїх ватажків і так званих “голів парламентів”.

Про це повідомляє російська інформагенція РБК.

“Депутат” так званої “народного ради ДНР” Владислав Бриг розповів, що за рішення провести “вибори” “глави ДНР” проголосують у п’ятницю, 7 вересня.

За його словами, загибель Захарченка – “один з факторів, що впливають на обговорення [питання виборів], яке велося ще до трагічної події”.

Джерело російських журналістів, близьке до Кремля, розповіло, що в Москві вирішили провести “вибори” одночасно на окупованих територіях і Донеччини, і Луганщини.
“Вибори” можуть пройти восени, але конкретні дати зараз не обговорюються.

Джерело РБК каже, що Москва поки не визначилася з кандидатурою нового ватажка “ДНР”.

Претендентами на цю посаду називають нинішнього в.о. “глави” угруповання Дмитра Трапезникова, ватажка бандформування “Восток” Олександра Ходаковського, “міністра доходів і зборів” Олександра Тимофєєва, також пораненого під час вибуху в кафе “Сепар”, колишнього й нинішнього “спікерів” “парламенту ДНР” Андрія Пургіна і Дениса Пушилина, так званого “мера” Горлівк Івана Приходька.

Проросійський журналіст Олександр Чаленко днями писав у соцмережі, що бачив Ходаковського в Москві – вочевидь для переговорів із кураторами.

В угрупованні “ЛНР” основним “кандидатом” вважається нинішній в.о. глави Леонід Пасічник.

Про “драчку не на жарт” за пост нового “глави ДНР” пише колишній ватажок бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков). Він додає до числа претендентів навіть Павла Губарєва, колишнього “народного губернатора” Донеччини часів весни 2014 року, і вдову Захарченка Наталію.

Читайте також:
“Синьйор Помідор” Трапезников не влаштовує старих кандидатів на “главу ДНР”,
– Казанський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна